Carduri de Memorie ( multe tipuri )

 :: More
 :: ~FreeZone~

In jos

Frumos Carduri de Memorie ( multe tipuri )

Mesaj Scris de s!mpLE la data de Joi Oct 30, 2008 11:56 am

Cardurile de memorie au apărut din necesitatea stocării datelor în volume cât mai mici şi mai compacte. Miniaturizarea gadget-urilor multimedia a atras după sine şi micşorarea cardurilor de memorie aferente. Astfel, au apărut diferite formate şi standarde de memory carduri, unele mai bune altele mai puţin bune.

Compact Flash (CF)
Este primul tip de card de memorie apărut care se menţine în topul preferinţelor fabricanţilor datorită capacităţii mari şi lipsei problemelor de compatibilitate de la alte tipuri de carduri. Este construit după standardul PCMCIA-ATA (adică are comportament de hard disk) şi necesită doar un adaptor pasiv pentru a fi conectat la un dispozitiv compatibil PCMCIA.
Există două variante de Compact Flash (CF): Type I şi Type II. Cele două sunt complet compatibilke electric, dar diferă fizic, ele având grosimi diferite.
Din cauza dimensiunilor mari, acest tip de card este mai rar folosit de dispozitivele multimedia, fiind folosit însă acolo unde e nevoie de spaţiu mare de stocare.

EEPROM (Electrically-Erasable Programmable Read-Only Memory)
Este un cip de memorie nevolatilă care poate fi programat şi şters electric de mai multe ori. Există totuşi o limită a numărului de reprogramări, dar poate fi citit ori de câte ori e nevoie.

Flash memory card
Se bazează pe memorie flash, disponobile într-o multitudine de culori, forme şi capacităţi. Se folosesc într-o gamă largă de dispozitive portabile, având ca avantaje dimensiunile mici la capacităţi mari şi robusteţea în condiţii extreme, datorată pe de o parte lipsei componentelor mobile şi pe de altă parte carcaselor ermetice.

Memory stick (MS)
A fost inventat de SONY, este mult mai mare decât cardurile SM şi sunt limitate la 128 MB. Este folosit doar de produsele companiei-mamă, SONY.

Memory stick duo
Este un format revizuit al Memory stick-ului original, având jumătate din lungimea acestuia.

Memory stick Pro
Este un format nou al aceluiaşi Memory stick, dar la care a fost înlăturată limitarea de 128 MB şi la care au fost crescute vitezele de transfer.

Microdrive
Este un card parţial compatibil cu CF Type II care foloseşte pentru stocare nu un EEPROM, ci un hard disk în miniatură. Astfel se pierde avantajul rezistenţei la şocuri, dar, în schimb, creşte cu mult capacitatea de stocare.

Multimedia card (MMC)
Unul dintre cele mai populare medii de stocare, este de dimensiunea unui timbru şi este folosit în special în dispozitivele portabile de dimensiuni mici, Acest format a devenit cel mai răspândit mediu de stocare pentru aparatele foto digitale.

NAND Flash
Dezvoltat de TOSHIBA începând cu 1989, formatul are viteze de transfer şi densitate mai mari şi poate fi rescris de până la un milion de ori. Dezavantajul major ar fi interfaţa secvenţială, ce are ca efect timpi de căutare mai mari. Este folosit în cardurile MMC, SD, MS şi xD.

NOR Flash
Este primul tip de flash inventat şi dezvoltat de Intel în 1988. Are viteze de transfer şi densitate de date mai mici decât tipul NAND, dar permite adresarea aleatorie a oricărei locaţii. Este folosit în cardurile CF şi SM (SmartMedia). Poate fi scris/rescris de circa 100.000 ori.

Pen drive
Este un dispozitiv de stocare externă cu conectare pe USB, bazat pe memoria flash. S-a impus rapid ca unul din cele mai populare medii de transport, datorită capacităţii relativ mari, posibilităţii de rescriere nelimitată şi rezistenţei mari la medii frecvent fatale dischetelor sau CD-urilor.

Secure Digital (SD)
Este un format relativ nou, care ar trebui să înlocuiască MMC, este puţin mai gros decât acesta şi permite criptarea datelor pentru a împiedica accesul neautorizat la conţinut. Este foarte răspândit, o mare parte dintre dispozitivele portabile având un slot pentru carduri SD (este compatibil şi cu MMC).

Smart Media (SM)
A fost folosit foarte mult timp în aparatele foto digitale. Capacitatea mică de stocare (maxim 128 MB) şi compatibilitatea redusă cu anumite controllere a dus la dispariţia lor de pe piaţă.

TransFlash
Este cel mai mic card de memorie, realizat de SanDisk, este folosit cu succes de Motorola în telefoanele mobile. Un adaptor îl poate transforma într-un card SD.

xD (eXtreme Digital)
Este dezvoltat de Fuji şi Olympus ca urmaş al cardului SmartMedia. Este puţin mai gros decât acesta, dar este mai scurt şi permite densităţi mai mari de date datorită tehnologiei mai noi utilizate

s!mpLE
Fondator
Fondator

Numarul mesajelor : 204
Varsta : 24
Data de inscriere : 26/10/2008

Vezi profilul utilizatorului http://warsn.forumer.ro

Sus In jos

Frumos re

Mesaj Scris de AxOnN- la data de Joi Oct 30, 2008 12:11 pm

belea... :

AxOnN-

Numarul mesajelor : 16
Data de inscriere : 29/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Frumos re

Mesaj Scris de d4rK la data de Joi Oct 30, 2008 12:12 pm

gJ dane ...e bn k aq stii culorile pt categorii : :):

d4rK
V.I.P
V.I.P

Numarul mesajelor : 32
Data de inscriere : 27/10/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Frumos Re: Carduri de Memorie ( multe tipuri )

Mesaj Scris de Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 :: More
 :: ~FreeZone~

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum